Simona Participants

Participants

Visit the groups which participate in SIMONA:

Simona

Vliegtuigen, helikopters en zelfs auto’s nabootsen

De Simona Research Simulator kan allerlei typen vliegtuigen, helikopters en zelfs auto’s realistisch nabootsen. De simulator is speciaal door de TU Delft gebouwd en wordt gebruikt als laboratorium voor onderwijs en onderzoek op de gebieden vluchtsimulatietechnologie en mens-machine-interactie.

De cabine van de Simona Research Simulator is van lichtgewicht materiaal gemaakt en biedt plaats aan twee bemanningsleden. De glazen cockpit lijkt op die van een modern verkeersvliegtuig, een projectiesysteem toont een door de computer gegenereerd beeld van de buitenwereld. De cockpit beweegt dankzij een hydraulisch systeem met zes vrijheidsgraden: zo kan de bemanning bijvoorbeeld realistische versnellingen en rotaties ervaren. Ook de besturing, zoals stuurknuppels en pedalen, voelt levensecht aan.

Studenten en wetenschappers gebruiken Simona voor laboratoriumwerk aan onderwerpen variërend van fly-by-wire-algoritmen tot Air Traffic Management tot fundamenteel onderzoek naar menselijke waarneming en stuurgedrag. Studenten die werken aan hun masterscriptie of dissertatie voeren grotere experimenten uit. Samenwerking met het bedrijfsleven en academische partners gebeurt in verschillende vormen: van een-op-een-projecten met bijvoorbeeld Boeing tot grote multidisciplinaire consortia zoals SAFAR, een onderzoeksproject naar een nieuwe generatie kleine vliegtuigen.

Bent u geïnteresseerd in samenwerking met de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft waarbij de Simona Research Simulator een rol kan spelen, neem dan contact op met Ir. O. Stroosma, Researcher, T: +31 (0)15 27 85344, E: O.Stroosma@TUDelft.nl.

Klik hier voor de Simona website.

Naam auteur: webredactie
© 2017 TU Delft

Metamenu