Contact

Of u nu een stagiair zoekt, gebruik wilt maken van onze windtunnels, of gewoon eens wilt bespreken welke mogelijkheden er zijn voor samenwerking met onze wetenschappers en studenten, neemt u dan gerust contact op met ons Business Connect team.
E. AE-connect@remove-this.tudelft.nl 

Faciliteiten

Bekijk de volgende film om een impressie te krijgen van de faciliteiten bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

Faciliteiten

De faciliteiten van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek worden gebruikt voor experimenten en het genereren van unieke en essentiële gegevens voor onderzoek, maar ze worden ook gebruikt in het onderwijs. Praktische oefeningen zijn een essentieel onderdeel van het curriculum. De faculteit heeft een compleet aanbod van high-tech faciliteiten die ter beschikking staan voor studenten en onderzoekers. De faculteit staat open voor het delen van deze faciliteiten op een universitair niveau en zal actief samenwerken met andere faculteiten.

Cessna Citation II jet aircraft

Als een van de weinige universiteiten ter wereld beschikt de TU Delft over een eigen vliegtuig voor toegepast onderzoek en onderwijs. De Cessna Citation II PH-LAB werd oorspronkelijk gebouwd als bedrijfsvliegtuig, maar fungeert nu als veelzijdig vliegend laboratorium en klaslokaal.

Wind tunnels

Elf hoge snelheids en lage snelheids windtunnels worden gebruikt om aerodynamische theorieën te bewijzen. Experimenten kunnen worden uitgevoerd in snelheden die varieëren van subsonisch bij 35m/sec tot hypersonisch bij Mach 11.  

Constructies en Materialen laboratorium

Een nieuw vliegtuig- of ruimtevaartontwerp wordt pas een succes met een goede constructie. De materialen en verbindingstechnieken moeten aan hoge eisen voldoen; de constructie moet veilig, licht en duurzaam zijn. Het Laboratorium voor Constructies en Materialen paart pioniersgeest aan een schat van kennis en ervaring op het gebied van slimme materialen, structureel ontwerp en fabricagetechnieken.

SIMONA

De Simona Research Simulator kan allerlei typen vliegtuigen, helikopters en zelfs auto’s realistisch nabootsen. De simulator is speciaal voor de TU Delft gebouwd en wordt gebruikt als laboratorium voor onderwijs en onderzoek op de gebieden vluchtsimulatietechnologie en mens-machine-interactie.

 • Meer informatie

Cleanroom

In de Cleanroom bouwen en testen studenten en onderzoekers aan hardware voor ruimtevaartuigen, zoals satellieten.  De Cleanroom is een extreem schoon laboratorium, waar zo zorgvuldig wordt gewerkt dat het risico op besmetting met bijvoorbeeld stof zo klein mogelijk is. 

  Mens-machine laboratiorium

  In het Mens-machine-laboratorium staat een fix-base simulator met vaste basis die vliegtuigen en auto’s kan nabootsen. Het kleine maar veelzijdige laboratorium wordt gebruikt voor experimenten met besturingstaken en onderzoek naar visuele waarneming. 

  Hangar

  De vliegtuighangar van de faculteit bevat een collectie aan onderdelen van vlieg- en ruimtevaarttuigen zoals cockpits, vleugels, geavanceerde sensoren en onderdelen van raketten. Er staat ook een helicopter, een F16 en een testmodel van Europa`s grootste sateliet ENVISAT. Studenten gebruiken de collectie om een beter inzicht te krijgen in het structurele ontwerp van deze objecten.

  Computerfaciliteiten

  De faculteit heeft uitstekende computer faciliteiten voor alle studenten.

  Naam auteur: Webredacteur LR
  © 2017 TU Delft

  Metamenu